Skoven

    IMG_5675   IMG_5679Charlottenlund Skov

Skoven og dens mange gamle træer og store og små plæner er forbundet af et utal af anlagte og selvtrådte små stier, som giver den besøgende mange skiftende naturindtryk.

Skovens historie
Skoven var den oprindelige dyrehave til Ibstrup Slot, senere Jægersborg,  der geografisk var placeret ved den nuværende Jægersborg Kaserne. Skoven fungerede som dyrehave frem til 1794 hvor alt vildt blev bortskudt, og skoven har siden været drevet som lystskov. Siden midten af 1600-tallet har der været udskænkning og gæstgiveri i og omkring ’Lunden’, og skiftende konger benyttede i de efterfølgende århundreder skoven og Charlottenlund slot som sommerresidens, hvor der blev holdt store havefester.

Også i dag er ’Lunden’ præget af forlystelser med travbane, strandbad, restaurationer og danseaftener. Charlottenlund Skov er en populær skov – målt i årlige besøgstimer er den Danmarks mest besøgte! I Charlottenlund Skov er det tilladt at lufte sin hund uden snor.

Bacheloropgave om skoven
Studerende Lene Meklenborg skrev i 2007 en interessant bacheloropgave om Charlottenlund Skov.  Det skete på Det  Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer, Center for Skov, Landskab og Planlægning, Københavns Universitet.

I den sidste del af opgaven peger hun på flere interessante forslag til, hvordan skoven kan åbnes mere op for offentligheden, og hvordan man med få midler kan genoprette naturressourcer og kulturarven.

Læs et Lene Meklenborgs forslag til hvordan skoven kan åbnes op for offentligheden:

Charlottenlund Skov, bacheloropgave 2007